Jouluvalot Barcelonassa
Joulu,  Juhlapäivät

Sateisen Barcelonan jouluvalot

Joulutunnelma alkaa rantautumaan myös Barcelonaan, vaikka useat käsittävät “varsinaiseksi” jouluksi vasta loppiaisen ja itämaantietäjien tulon. Muistan, että joitakin vuosia aiemmin ollessani au pair, kaupunki päätti vähentää jouluvalojen määrää ja niiden päälläpitoaikoja, sillä talouskriisipuheiden ollessa kuumimmillaan kaikesta koitettiin säästää – tai ainakin tällaisten näkyvien asioiden kautta haluttiin sellainen kuva kansalaisille antaa. Tänä vuonna valojen perusteella saattaisi luulla, ettei kriisistä ole enää tietoakaan, sillä sekä kaupungin keskusta että monien barrioiden keskeiset kadut on valaistu upeasti. Toisaalta monet näistä valoista on sijoitettu tiettyjen, varakkaiden kauppojen läheisyyteen tai niissä jopa hohtaa sen kauppakamarin nimi, joka valot tarjoaa. Mielestäni valot ovat kuitenkin kauniita, ja ne tuovat ihan erilaista iloa ja jouluista tunnelmaa (kaato)sateiseen Barcelonaan, joka muuten jäisi aika valjuksi joulukaupungiksi talvisateineen.
Placa Reialin yli on ripustettu nauhamaiset jouluvalot, joista jotkin jopa välkkyvät. Tämä valomeri saa tämän palmujen, suihkulähteen ja terassien täyttämän sisäpihamaisen aukion näyttämään ihan erilaiselta pimeän aikaan. Toisaalta ehkä vähän diskomainenkin tunnelma näistä värikkäistä valoista tulee – mutta se sopinee tämän baariaukion luonteeseen.
Puhelimella väentungoksessa otokset eivät onnistuneet kaikki kovin hyvin. Tässä on kuitenkin kävelykatu La Ramblan reunaa koristaviin puihin ripustetut valot, joita on koko matkan verran aina Placa Catalunyalta Drassanesille asti.
Placa Sant Jaumella olevan kaupungintalon valaistus
Vanhankaupungin pikkukujien pallovaloja
Kauppakatu Portal de l’Angelin joulukuusi ja kristallikruunumaiset jouluvalot

2 Comments

  • Jenni

    Totta, on vähän suuren maailman malliin valoja ripustettuna! Nuo kyllä tuovat iloa ja valoa pimeisiin iltoihin (vaikka varmasti myös suuren sähkölaskun). Olen kuitenkin käsittänyt, että suurimman osan noista valoista tarjoaa yritykset ja kaupat (kuten just El Corte Ingles keskustassa ja tossa ison joulukuusen ympärillä on TOUS-koruliikkeen mainokset), joten ehkä se ei niiltä ole niin kovasti pois, jos houkuttelevat ihmisiä ihastelemaan valoja ja kenties piipahtamaan liikkeissäkin. Toivottavasti siun aupair-vuosi on sujunut mukavasti ja oot nauttinut olostasi! t. entinen au pair, joka vieläkin monen monen vuoden jälkeen muistelee ja kaipailee au pair- aikojensa päiviä 🙂

  • Anonyymi

    Barcelonan jouluvalot ovat kyllä aivan omaa luokkaansa. Oma suosikkini on El corte Inglesin lumihiutaleet
    t. au pair- vuottaan Barcelonassa viettävä suomilikka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.