Take away -kahvimuki, suomalainen, kahvi mukaan
Suomi

Un café con leche para llevar, por favor

Kulmakuppiloiden tarjoilijat tai lähibaarin omistaja tuijottavat minua hämmentyneinä, kun kasvoilleni leviää maailman levein hymy saadessani take away -kupillisen kahvia mukaani. He varmaankin kuvittelevat, että moinen vastakeitetty kupponen saa suupieleni nousemaan ja sieluni laulamaan oodia tälle kofeiinijuomalle, vaikka todellisuudessa hymynaihe on jokin aivan muu: nimittäin paperimuki, jota koristaa perisuomalainen sukunimi Huhtamäki. Mukin sisältö ei tietenkään ole perisuomalaista Juhlamokkaa nähnytkään, mutta on aina niin hauska törmätä suomalaisiin sanoihin, nimiin tai tuotemerkkeihin muualla maailmassa. Yhtenä esimerkkinä näistä lähes joka baarissa ja kahvilassa käytetyt Huhtamäen pakkaukset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.