Ruoka

Illallinen lahjapaketissa

Espanjassa yksi todella suosituksi muodostunut lahjamuoto on eräänlaiset “lahjakortit”. Viime jouluna lahjapapereista esiin kaivettiin juuri yksi tällainen SmartBox (näitä on myös muilla nimillä). SmartBox on tosiaankin paketti, johon kuuluu kirjanen, josta voi valita kohteen, missä haluaa lahjakorttinsa käyttää. Paketteja on erilaisia ja erihintaisia, halvimmista kauneushoitopaketeista, ravintolaillallisiin ja hotelliöihin.

Tämä paketti kantoi nimeä “cena chic” ja se sisälsi illallisen kahdelle hienossa ravintolassa. Vaihtoehtoja on satoja ympäri Espanjaa. Barcelonasta niitä löytyi myös kymmenittäin. Kirjasessa kunkin ravintolan kohdalla kerrotaan hieman kyseisestä paikasta ja sen tunnelmasta, aukioloajoista sekä menusta, jonka lahjakortti kattaa. Tämä onkin lahjankortin yksi hyvä puoli: et tavallaan näe summaa, jolla lahja on ostettu, vaan vaihtoehtoja, joihin sen voi käyttää.

Jotkin ravintolat kuvaavat sivullaan yksityiskohtia myöten menun sisällön, toiset tyytyvät toteamaan jotain suurpiirteisempää. Pelkän menun perusteella ei kuitenkaan kannata paikkaa valita, sillä ainakin omassa tapauksessamme ravintolassa eteemme kannetut herkut eivät olleet täysin samoja kuin esittelysivulla oli kerrottu. Useimpiin paikkoihin pitää tehdä paikkavaraus etukäteen. Oma valintamme oli Placa Espanyalla sijaitsevan neljän tähden Catalonia -hotellin ravintola Filigrana. Illallistaminen aloitettiin erilaisin pienin alkupaloin. Nämä alkunaposteltavat olivat pieniä, herkullisia maistiaisia, jotka sisälsivät muun muassa tonnikalaa, ravioleja ja pieniä simpukoita herkullisestakin herkullisemmassa kastikkeessa. Pääruoan saimme valita liha- ja kalavaihtoehdoista toisen, ja lopun jälkkäriksi meille tarjoiltiin hedelmälajitelma. Aluksi pohdin olisiko pikkuruisissa, maistiaisen oloisissa pöperöissä tarpeeksi vatsan täytettä, mutta lopuksi sain todeta epäilyni täysin vääriksi. Jopa hedelmäjälkiruoka tuntui osuvalta vaihtoehdolta aterioinnin päätteeksi, sillä suklaakakut eivät olisi enää vatsaan mahtuneet.

http://www.restaurante-filigrana.com/galeria.php

Lähtiessämme tsekkasimme ulko-ovella vielä menun hinnat, ihan mielenkiinnon vuoksi. Vaikka ravintolan tunnelma, tarjoilijoiden käytös ja palvelu sekä ruoan laatu ja esillepano olivatkin omasta mielestäni huippuravintolan tasoa, ei hinnat kuitenkaan olleet aivan mahdottomia. Moisen illallisen olisi pulittanut ilman lahjakorttia ehkä noin kolmekymmentä euroa. Oli kuitenkin mukava käydä nauttimassa kunnon kiireetön ateria hyvässä seurassa ilman huolta loppulaskun suuruudesta – tällaiset kokemuslahjat on ihania!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.