Ruoka

Kahvilavinkki: Demasié – Keksimonsterin unelma

Päivitys 02/2019: Demasié-kahvila sijaitsee nykyisin c/ de la Princesa 28:ssa ja uudet aukioloajat ovat ma-su klo 08:30-20:30/21:30.


Barcelona on pullollaan toinen toista suloisempia pikkukahviloita. Jollain kummalla tavalla joistakin paikoista muodostuu kullekin omat vakiopaikkansa. Yksi omista ehdottomista lempparikahviloistani on aikalailla Barcelonan keskustassa, Urquinaonan lähellä sijaitseva Demasié Café. Jo paikan näyteikkuna kiinnittää cookies-keksien ja suklaisten herkkujen ystävien huomion herkullisella kattauksellaan.Vaikka kahvila sijaitseekin suhteellisen meluisalla yläkaupungille johtavalla kadulla, c/Roger de Llúria 8:ssa, sisälle astuessa tunnelma on rauhallinen ja mukava, niin kuin kunnon kahvilassa kuuluukin olla. Lisäviehätystä paikkaan tuo ehdottomasti sen supersiisti ulkoasu ja design, joka on mietitty paitsi tarjottavissa tuotteissa, mutta myös paikan sisustuksessa: puisia kalusteita, muutamat mintun vihreät seinät ja kahvilan perällä aukeava sohvanurkkaus sekä suloinen Keksimonsteri-taulu takan yllä.

Paikan bravuureja ovat isot pyöreät keksit, kakut sekä suklaapalaset. Viimeksi kahvilla käydessäni huomasin kuitenkin, että lounasaikaan tarjolla on erilaisia täytettyjä leipiä, salaatteja, espanjalaisia tortilloja, pastoja, lihapullia ja vuokaruokia, joista voi yhdistellä paria eri sorttia sisältävän “heti valmiin” lounaan varsin huokeaan hintaan Iltapäivästä ja alkuillasta paikalle saapuu töiden ja koulu jälkeen kahvittelevat ystävykset, sukulaiset ja pariskunnat juomaan cafe con lechejä ja pistämään suut makeaksi Amerikan malliin leivotuilla kekseillä ja suklaamöhkylöillä. Tuollaisesta isosta keksistä ja maitokahvista maksoin yhteensä 3,40 euroa, joka ei mielestäni ole kovin paha hinta tällaisessa paikassa: välillä tällaiset “coolit” mestat voivat pulittaa moisista erikoisuuksista mitä haluavat. Lisäksi paikan omistajat, kaksi katalaanimiekkosta, ovat ihan superystävällisiä ja asiakaspalveluhenkisiä, eikä heitä tuntunut haittaavan, vaikka puhuisi englantia tai ei-niin-täydellistä espanjaa.

Kahvilalla on hurjan pitkät aukioloajat, sillä se on avoinna viikolla kello 7:30-21:00 (perjantaisin kello 24 asti). Lauantaina 09:00-24:00 ja sunnuntaina 09:30-21:00. Demasié:lla on myös tämän kahvilan lisäksi myymälä calle Princesalla. Molemmista herkkuja voi ostaa mukaan kauniissa paketeissa vaikka lahjaksi. Suklaaunelmia voi käydä ihastelemassa Demasién nettisivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.