ilotulitus La Merce Barcelonan kaupunkijuhla
Juhlapäivät,  Kaupunkijuhlat / Festa Major

Kaupunki juhlii: La Mercè

La Mercè, Barcelonan kaupunkijuhlat, on taas täällä. Tämän viikon kestävän ohjelmatarjonta on taas ihan huipputasoa, ja mikä parasta, lähes kaikki on täysin ILMAISIA aktiviteetteja. Tarjolla on muun muassa oikeasti tasokkaiden, hyvien bändien konsertteja, erilaisia valoshowta (esimerkiksi kaupungintalon ulkoseinä herää henkiin illan hämärtyessä ja keskiviikkona Gaudín luomusta, Casa Batllóa, pääsee ihastelemaan audiovisuaalinen shown koristamana) sekä tietenkin monenlaisia katalaani traditioita sarnada-tansseista correfoc-tulijuoksuun. Juhlia on vielä muutama päivä jäljellä, joten vielä ehtii meininkeihin mukaan.

Itse asiassa ehkä jopa parhaat on jätetty juhlien viimeisille päiville: itseäni kiinnostaisi ainakin Amics de les Arts -katalaanibändin keikka rannan tuntumassa keskiviikkona, Casa Batllón valoesitys (nämä valoshowt tuntuvat olevan nyt oikein muotijuttu, tosi monissa tapahtumissa tuntuu rakennukset heräävän henkiin valotaiteilijoiden taituroimina) sekä tietenkin juhlan huipentuma, pyromusikaali torstaina. Olen kerran ollut itse paikalla Placa Espanyalla seuraamassa tätä musiikilla höystettyä ilotulitusshowta ja olihan se upea. Espanjassa tulitteet ja räiskeet vedetään ihan eri tasolle kuin esimerkiksi Suomessa. Ja kun näin on ollut jo varmasti vuodesta toiseen, tuskin enää vähempään täällä tyydyttäisiinkään.

Tämän vuoden La Mercén ohjelmaan voi tutustua täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.