La Taronjada karnevaalit Barcelonassa
Juhlapäivät,  Karnevaalit

Appelsiinijuhla – La Taronjada

Viime sunnuntaina päätin kuin päätinkin lähteä Barcelonaan katsomaan La Taronjada -appelsiinijuhlaa. Joo, älkää kysykö, mistä nämä paikalliset näitä juhlallisuuksiaan vetää!

Appelsiinijuhla on La Ribera -alueen satoja vuosia vanha karnevaaliperinne. Ennen muinoin perinteeseen kuului heitellä appelsiineja (appelsiinikausi on juuri alkamaisillaan!), mutta nykyisin appelsiinit ovat vaihtuneet oransseihin palloihin ja paperisilppuun. Tyypillisesti näissä juhlissa on pyörinyt illanisäntänä Kuningas Karnevaali (Rei Carnestoltes), mutta tänä vuonna juhlallisuuksia johti Kuningatar Belluga; kenties poliittinen kannanotto tämäkin. Lisäksi kuningattaren teatraalisista puheista saattoi löytää kritiikkiä muun muassa poliitikkojen toimintaa ja ilmastonmuutoksen hoitamista kohtaan. Myös kulkueeseen osallistuneiden barrioiden monenkirjavat liput heiluivat lavalla muodostaen yhdessä sateenkaaren värit.

Appelsiinijuhla oli houkutellut paikalle etenkin lapsiperheitä, mutta myös tällainen yksinäinen suomineito nautti meiningistä ihan yhtälailla. Paikalle saapui kulkueporukkaa klovnimaisissa asuissa Barcelonan eri kaupunginosista. Oranssin konfettisateen jälkeen bändi soitti ihan supersiistejä coverbiisejä sikermissä: porukka tanssi, lauloi ja heitteli oranssia paperihöttöä ihan innoissaan tunnettujen poppis- ja rockbiisien tahtiin.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.