Ruoka

Ravintolavinkki: El Nou de Granados

Aina, kun joku kysyy minulta ravintolasuosituksia Barcelonaan, mainitsen tämän paikan: El Nou de Granados. Pitää myöntää, että en ihan hirveästi ole käynyt syömässä ulkona Barcelonassa, mutta muutamista ruokapaikoista on muodostunut itselle mieleisiä, joihin suuntaan, kun vatsaa alkaa kurnia. Barcelonassa ravintoloita ja ruokaa tarjoavia baareja on melkein joka kulmalla, mutta juuri siinä se valinnanvaikeus taitaakin olla: joukossa on varsinaisia helmiä ja uskomattomia floppeja. Siksi on aina hyvä olla pari luottopaikkaa taskussa.

El 9 de Granados sijaitsee lähellä Barcelonan keskustaa, aivan Plaça Universitatin vieressä, joten se hyvä valinta, kun pyörii Barcelonan keskustassa päin. Samalla se on kuitenkin hieman sivummassa turistien täyttämistä kaduista, ja ainakin siskoni kanssa paikassa ruokaillessamme saatoimme kuulla ympärillä lähinnä paikallisia lounastajia.

Nou Granados -ravintola Barcelonassa, ravintolasuositus, ruokapaikka

Erityisesti viikolla tarjoiltava lounasmenu on mielestäni arvoisensa. Tarjolla on kaksi erihintaista menuta: halvempi on 11,50 euroa ja hieman kalliimpi 16 euroa. Menuihin kuuluu paikalliseen tapaan kaksi ruokalajia, leipää, jälkkäri ja juoma. Valitsimme siskoni kanssa tuon halvemman vaihtoehdon, mutta silti lounas oli mielestäni todella tasokas. Ruoka on kauniisti aseteltua ja tavallista kotiruokaa spesiaalimpaa. Annokset eivät ole valtavia, mutta kaupunkikierroksella kartutettu nälkä lähti mainiosti näillä annoksilla. Vaikka aluksi lautasen anti saattoikin näyttää vähäiseltä, annokset olivat täynnä makuja ja todella täyttäviä. Kuvissa näkyvien alkuruokien, salaatin ja pasta-annoksen, jälkeen söimme vielä lihaa ja kalaa sekä jälkiruoaksi omenapiirasta.

Oman kokemukseni perusteella Barcelona on pullollaan hyviä ja kohtuuhintaisia ravintoloita, mutta jotenkin siinä vain aina käy niin, että sillä hetkellä, kun lähden niitä summan mutikassa metsästämään, en varmana löydä yhtäkään. Siksi onkin hyvä, jos on joitakin lempipaikkoja, joihin turvautua. Jos kellään on vinkata ravintolaa, josta on jäänyt erityisen hyvä maku jäänyt suuhun, saa laittaa kommenttia. Ravintolasuosituksia ei ole koskaan liikaa kaupungissa, jossa ravintoloita löytyy melkein joka kulmalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.