Joulumarkkinat, Barcelonassa, koristeita
Joulu,  Juhlapäivät

Kurkitaan koteihin – Joulun seimiasetelmat Espanjassa

Joulun alla on Espanjassa täysin soveliasta kurkkia kotien ikkunoista sisään – ainakin jos ikkunan taakse on rakennettu “pesebre”, eli seimiasetelma. Lähes joka kodista löytyy pieni talli ja Jeesus-lapsi perheineen koristamassa olohuoneen kulmapöytää, ja kaupungit asettavat omat jättikokoiset jouluseimensä pääaukiolle. Kataloniassa jumalallisen sanoman keskelle on myös ujutettu maallisempi caganer- eli kakkaajaukkeli.

Lisäosia jouluasetelmaan Fira de Santa Lucia -joulumarkkinoilla Barcelonassa

Jotkut paikalliset ottavat nämä seimiasetelmat sen verran tosissaan, että jopa osallistuvat “Rakenna itse oma seimiasetelma” -kursseille, kasvattavat Betlehemin maisemaa vuosi vuodelta entistä suuremmaksi tai osallistuvat Kaunein asetelma -kilpailuun. Kilpailuun osallistujat laittavat asetelmansa näytille kodin ikkunaan, josta ohikulkijat voivat kurkkia tätä joulun tarinaa.

Me törmäsimme Sant Cugatissa jouluostoksilla ollessamme tähän valtavaan, erään talon ikkunaa koristavaan seimiasetelmaan: vesiputouksia, liikkuvia ukkeleita, taivaalta satavaa lunta (saippuaa, jota tuuletin puhaltaa asetelman ylle pikkuhiljaa), valot, jotka vaihtuessaan muuttavat tunnelman yöstä päivään… aikamoista näpertämistä ja omistautumista!


Haluatko pysyä ajantasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.