Ruoka

Pikaruokaa Barcelonassa

Myönnetään: vaikka Barcelonan ravintolatarjonta onkin mahtava, välillä tulee sellaisia päiviä, että haluaa päästä helpolla. Usean tunnin kaupungilla kiertelyn jälkeen ei vain jaksa alkaa etsiä kivaa ja hyvää ravintolaa. Silloin pikaruokaravintolat tuntuvat juuri sopivilta vaihtoehdolta: jotain nopeaa ja helppoa, kiitos.

Joka toisesta kadunkulmasta löytyy tietysti joku Mäkkäri tai Burger King, mutta itse suosittelen kyllä tsekkaamaan paikallisen pikaruokatarjonnan. Nimittäin myös sitä löytyy Barcelonasta yllin kyllin. Tässä siis parit omat vaihtoehtoiset pikaruokalempparit Barcelonassa:

Viena tarjoilee kattavan valikoiman kylmiä ja lämpimiä voileipiä (coca) ja patonkeja (flauta) sekä hampurilaisia. Leipien täytteet ovat saaneet inspiraatiota eri maiden ruokakulttuureista, minkä voi päätellä jo leipien nimistä. Omat suosikkini ovat Flauta Norvegia (lohta, kananmunaa ja sinappimajoneesia) sekä Coca Pollo (kanaa ja omenahilloa).

Hauskana huomiona: kävin juuri viime viikolla pitkästä aikaa Vienassa, ja nyt vaihtuvalle listalle oli ilmestynyt herkullisia hedelmä- ja vihannesmehuja. Bongasin listalta punajuuri-omenamehun, jolla oli kummallisen tutunkuuloinen nimi: Kallio. Tämä piti tietenkin tarkistaa heti netistä, ja kyllä vain, inspiraatio tähän mehuun oli saatu Helsingin Kalliosta.

100 Montaditos on hauska paikka! Montaditot on tyypillisiä espanjalaisia täytettyjä pikkupatonkeja. Nimensä mukaisesti tämän ravintolan listalta löytyy ainakin 100 erilaista montadito-vaihtoehtoa. Tarjolla on kaikkea aina perunatortillasta avocadoon ja lohesta Serranon kinkuun.

Mesta toimii niin, että sisään tultaessa napatataan paperilappu, johon merkitään tilaus. Sen jälkeen tilauslappu jätetään kassalle, ja kun leivät ovat valmiita, kuuluttavat työntekijät tiskiltä tilaajan nimen. Parasta jutussa on tietenkin se, että leivät ovat pieniä mutta halpoja, joten samalla kertaa pääsee maistamaan montaa eri vaihtoehtoa.

Ja hei, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kaikki montaditot ovat vain 1 euron!


Maoz on falafeleihin pohjautuva kasvisruokamesta Carrer de Ferran -kadulla. Paikka on tosi pieni, joten käytännössä ruoka otetaan mukaan. Tiskillä valitaan ensin, haluaako pitaleivän vai kulhon. Tämän jälkeen valitaan “päätäyte” (esim. hummus, fetajuusto, kananmuna…) ja sitten vihannestäytteet, joita saa valita niin paljon kuin sielu (ja pitaleipä) sietää. Maoz ei tosin ole täältä alunperin kotoisin, mutta mielestäni silti oikein mainio ja hieman erilainen pikaruokapaikka.

Tämä hampurilaispaikka on kunnon klassikko Barcelonassa. Aikaisemmin paikan nimi oli tosiaan pelkkä Kiosko ja paikallisten keskuudessa se tunnetaan edelleen sillä. Listalta löytyy kaupungin parhaiksi tituleeratut hampurilaiset, minkä takia paikka on usein aika täynnä: suosituimpina päivinä on parempi siis mennä paikallisten suosimien ruoka-aikojen ulkopuolella, eli lounasaikaan ennen kello 14:00 tai illallisaikaan ennen kello 21:00. Bacoa Burger -ravintoloita on useampi Barcelonassa, mutta itse olen käynyt vain Kioskossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.