ravintola, hampurilaisravintola, hampurilainen, Barcelona, ravintolasuositus, ravintolavinkki, lähellä keskustaa, Eixample, Sants, kasvisruoka, kasvishampurilainen, vege, herkullinen, tosi hyvä, halpa, gourmetburger, musta sämpylä, hiilisämpylä, hampurilaissämpylä, pesto, kasvispihvi
Ruoka

Ravintolavinkki: Santa Burg ja niin hyvä kasvishampurilainen

Joskus ravintolan valitseminen sattumanvaraisesti toimii! Niin kävi eräänä perjantaina, kun etsimme Barcelonan keskustan läheltä ruokapaikkaa. Päätimme kokeilla Santa Burg -nimistä hampurilaisravintolaa, jonka kapea sisäänkäynti ja kellarikerrokseen vievät portaat hämäsivät kummasti. Sisällä ravintola olikin nimittäin avarampi kuin miltä se näytti ulkoa päin, ja sen sisustus paljon siistimpi kuin osasimme odottaa.

Olimme liikkellä ajoissa (eli kello yhden aikoihin), joten lounaspaikka oli rauhallinen. Superystävällisellä tarjoilijalla oli aikaa esitellä meille ravintolan menuta, mikä helpotti valinnan vaikeutta. Onneksi myös ruokalistan havainnollistavat hampurilaiskuvat antoivat osviittaa tulevista herkkuannoksista.

ravintola, hampurilaisravintola, Barcelona, Eixample, Santa Burg, hampurilaiset, ruokapaikka, lounaspaikka, hyvää ruokaa, kiva, halpa, gourmetburgeri, erikoinen sisustus, suositus, vinkki, kokemus, punainen seinä, valotaulu, pöydät, tuolit, rauhallinen
ravintola, hampurilaisravintola, Barcelona, Eixample, Santa Burg,  menu, ruokalista, hampurilaiset, liha, kasvisvaihtoehto, kasvisruoka, kasvishampurilainen, vege, ruokapaikka, lounaspaikka, hyvää ruokaa, kiva, halpa, gourmetburgeri, suositus, vinkki, kokemus

Santa Burgin ruokalistalta löytyy eniten lihaburgereita, mutta myös lohihampurilainen sekä kaksi kasvisruokavaihtoehtoa. Itse valitsin toisen näistä kasvisburgereista, Santa Natura -hampurilaisen. Odotukseni eivät kuitenkaan olleet kovin korkealla tämän kasvisaterian suhteen. Usein käy nimittäin niin, että kun ravintolan vetonaula on jokin lihainen vaihtoehto (Santa Burgissa siis naudanlihahampurilaiset), ei kasvisruokiin ole panostettu niin paljoa. Kasvisvaihtoehdot ovat listalla vain siltä varalta, jos joku porukasta sattuu olemaan kasvissyöjä.

Santa Burgin kasvishampurilainen löi minut kuitenkin ällikällä: niin hyvää ja herkullista! Maut toimivat tosi hyvin yhdessä, ja vegepihvi oli maukas, eikä kuiva, kuten usein tuppaa olemaan. Pesto oli herkullista, ja muodikas musta sämpylä koristi koko komeuden. Mikä hampurilaistaivas! Kylkeen otetut paistetut perunat dippikastikkeilla (patates deluxe) kruunasivat aterian, vaikka hieman suolaisia olivatkin. Noh, kerrankos sitä.

ravintola, hampurilaisravintola, Barcelona, Eixample, Santa Burg, hampurilaiset, ruokapaikka, lounaspaikka, hyvää ruokaa, kiva, halpa, gourmetburgeri, sisustus, suositus, vinkki, kokemus

Hampurilaiset olivat isoja, joten nälkä lähti kunnolla. Kaikkien hampurilaisten hinnat pyörivät 9–12 euron välillä: mielestäni tosi hyvä hinta tällaisista gourmetburgereista. Outoa vain, että kasvisvaihtoehdot olivat useimpia lihaversioita kalliimpia.

Santa Burg -ravintoloita on Barcelonassa kaksi: tämä paikka löytyy Eixamplen kaupunginosasta Carrer de Valencia -kadulta ja Santa Burgin toinen, alkuperäinen ravintola sijaitsee Santsissa. Ravintolan keittiö on auki koko päivän (”non-stop kitchen”). Hampurilaisia pitäisi siis tästä paikasta saada kaikkina sen aukioloaikoina. Lisäksi mesta on iltaisin drinkkipaikka, mutta tästä cocktailpuolesta en osaa vielä sanoa sen enempää. Minun perjantaini oli nimittäin jo täydellisesti korkattu hampurilaisaterialla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.