näyteikkuna, vaatteet, vaatekauppa, Women's secret, Espanja, Barcelona, kotivaatteet, talvivaatteet, pörrövaatteet, pipo, pörröhuivi, kaulahuivi, aamutakki, pukeutuminen, vaateostokset, espanjalaisten muoti, espanjalaisten tyyli, mallinuket
Muoti

Lenkkareita ja sukkiksia – Espanjalaisten pukeutuminen vuonna 2019

Päätinpä kirjoittaa pitkästä aikaa espanjalaisesta pukeutumisesta ja muodista. Blogini alkuaikoina pohdin enemmänkin espanjalaisten naisten tyyliä, ja pitää myöntää, että nuo analyysit on edelleenkin aika osuvia.

Jotkin muotijutut kuitenkin muuttuvat, joten kurkataanpa, miltä näyttää espanjalainen muoti vuonna 2019. Näitä muotijuttuja olen bongannut Barcelonan katukuvasta viime aikoina:


Espanjalainen pukeutuu ruutujakkuun

espanjalaiset vaatekaupat, muoti, tyyli, espanjalaisten pukeutuminen, ruutujakku, ruutubleiseri, eseOese, ruutukuvio, harmaa ruututakki
Tyylitietoinen espanjalainen omistaa nyt ruutujakun. Kuva eseOese -kaupan nettisivuilta.

Harmaa ruutukuosi on kansainvälinen trendi, joka on rantautunut Espanjaan ja kovaa. Ruutukuosia näkee etenkin ylisuurissa bleisereissä ja housuissa. Ruutukuviolliset vaatteet ovat olleet jo jonkin muotia espanjalaisten keskuudessa, eikä loppua näy.


Nuorisohitti kaduilla ja toimistolla: valkoiset ”ugly sneakers” -lenkkarit

espanjalaiset vaatekaupat, muoti, tyyli, espanjalaisten pukeutuminen, valkoiset housut, jakku, bleiseri, lenkkarit, suuret valkoiset kengät, toimistotyyli, toimistoasu, espanjalaisten naisten tyyli
Espanjalaiset voivat yhdistää suuret lenkkarit kauniisti jopa toimistotyyliin. Kuvankaappaus Cortefiel-kaupan nettisivuilta.

”Rumina lenkkareina” tunnetut jalkineet ovat etenkin espanjalaisten nuorten keskuudessa suosittu muotijuttu. Mutta näkee tätä kenkämuotia espanjalaisnaisillakin jopa toimistotyyliin yhdistettynä. Mitä suuremmat ja valkoisemmat kengät, sen parempi!


Eläin- ja muiden kuosien sekoitus 

espanjalaiset kengät, kenkäkaupat, muoti, tyyli, espanjalaisten pukeutuminen, eläinkuosi, eläinkuvio, leopardi, seepra, sekoitus, lenkkarit
Eläinkuosien sekoitusta Gioseppo-kenkämerkin nettikaupassa.

Espanjalaisten vaatekaapista on löytynyt eläinkuosia jo pidempään, mutta nyt se on saamassa rinnalleen hurjia sekoituksia. Eläinkuoseja, kuten leopardi- ja seeprakuviota, sekoitetaan keskenään ja niiden rinnalle uskalletaan laittaa jopa muita materiaaleja. Tätä näkee niin vaatteissa, kengissä kuin laukuissakin.


Kevyttoppatakki on espanjalaisen talvitakki

espanjalaiset vaatekaupat, muoti, tyyli, espanjalaisten pukeutuminen, toppatakki, kevyttoppatakki, Lefties, espanjalaisten naisten talvipukeutuminen, vaatteet Espanjassa talvella
Useiden espanjalaisten talvitakki on tällä hetkellä kevyttoppatakki. Kuvakaappaus Lefties-vaatemyymälän nettisivuilta.

Nähtävästi kaikki espanjalaiset innostuivat pari vuotta sitten talviurheilusta, sillä kaikkien vaatevalikoimaan tuntui ilmestyneen tällainen kevyttoppatakki… Sille tielle ovat varmaan jääneet, sillä näitä aikaisemmin lähinnä urheiluun miellettyjä takkeja näkyy ilmojen kylmetessä ihmisillä ihan kaupunki- ja kauppareissutakkeina. Eikä ihmekkään, sillä Barcelonan sää marraskuussa on kylmä.


Printtipaitojen teemat telkkarista

Printtipaita, keltainen jakkupuku, jakku, keltaiset housut, valkoiset lenkkarit, Stradivarius, espanjalaisten pukeutuminen, espanjalainen muoti talvi 2019, espanjalaisten tyyli
Leijona Kuninkaan Simba kurkistaa jakun alta Stradivariuksen syksyn mallistossa.

Printtipaidat ovat nyt in – ja niitä printtejähän löytyy vaikka ja mitä! Viime aikoina kuumimpia trendejä ovat olleet kenties Disneyn elokuvien piirroshahmot sekä TV-sarjat, kuten Friends ja Stranger Things.


Niin espanjalainen: Kauluspaita neulepaidan alla

Tummansininen neule, valkoinen kauluspaita alla, toimistotyyli, toimistoasu, espanjalaisten pukeutuminen, espanjalainen muoti talvi 2019, espanjalaisten tyyli, espanjalaiset naiset, Cortefiel, Pedro del Hierro
En tiedä, miksi, mutta kauluspaita neulepaidan alla on omissa silmissäni jotenkin todella espanjalainen kombo. Kuvankaappaus Cortefiel-kaupan nettisivuilta.

Halusin joskus kokeilla tätä tyyliä, mutta kun survoin kauluspaidan neuleen alle, tuntui kuin se olisi tursunnut ulos joka puolelta. Sitten tajusin, että espanjalaiset naiset käyttävät tässä pukeutumistyylissä kahta kikkaa: joko a) kauluspaidan tulee olla hyvin muotoiltu tai b) neulepaitaan on jo valmiiksi ommeltu kauluspaita tai vain kauluspaidan näkyvät ”osat”, kuten helma ja kaulus.


Laukku, jossa on metallinen ketju

espanjalaiset laukut, laukkukaupat, Barcelona, muotilaukku, espanjalaiset muotijutut, metallinen ketju, metalliolkain, tekonahkalaukku, espanjalainen tyyli, espanjalainen muoti, asuste
Tyypillisesti metallisella ketjulla varustettu laukku on musta, mutta muitakin värejä löytyy. Kuvakaappaus In Love With -kaupan nettisivuilta.

Metallisella yksityiskohdalla varustettuja suuria laukkuja näkyi jo viime vuonna, mutta lähinnä mustana. Nyt niitä näkee useammissa eri väreissä. En tiedä, onko tuo metallinen ketju näin isossa laukussa kovin mukava olalla, mutta muuten tykkään näiden laukkujen tyylistä (ja plussaa tietysti siitä, että kokonsa puolesta niihin mahtuu kaikki tarpeellinen mukaan).


Sukkahousut asusteena

kuviolliset sukkahousut, sukkahousut kuvioilla, leopardisukkahousut, sukkikset, sukkahousut asusteena, espanjalainen muoti, espanjalaisten naisten tyyli, talvella 2019, vaatteet ja pukeutuminen Espanjassa, Calzedonia
Espanjalaiset osaavat käyttää sukkahousuja asusteena.
Sukkahousuja Calzedonia-kaupan nettisivuilla.

Espanjalaisten naisten pukeutumista katsoessa tajuaa, että sukkahousut voivat olla olennainen osa asukokonaisuutta: niiden ei nimittäin aina tarvitse olla mustat tai niissä voi olla mielenkiintoisia kuvioita. Ihailen ihmisiä, jotka käyttävät sukkiksia asukokonaisuutensa jujuna. Itselleni se on vielä hankalaa.


Lämpimät tekonahkahousut

tekonahkahousut, thermolegginssit, lämpimät legginssit, punaiset nahkahousut, siniset nahkahousut, mustat nahkahousut, Calzedonia, talvi 2019, espanjalainen pukeutuminen, espanjalaisten vaatteet, housut
Tekonahkaisia housuja Calzedonia-vaatekaupan nettisivuilla

Nahkahousut tulevat taas! Tällä kertaa tosin talviystävällisempänä versiona, sillä useimmat housut on vuorattu ohuella, pehmeällä ja lämpimällä vuorella. Värivaihtoehtoja näyttäisi olevan tänä syksynä myös maan ja taivaan väliltä.


En tiedä, ovatko nämä kaikki nyt kovin espanjalaisia muotivillityksiä, sillä nykyisin samat vaatteet ovat aika lailla muotia kaikkialla länsimaissa. Tämä oli kuitenkin tiivistelmä siitä, mitä monet valitsevat päälleen Espanjassa (tai ainakin Barcelonan seudulla) vuonna 2019 – olivatpa kuteet sitten espanjalaisia tai kansainvälisiä muotijuttuja.

Mutta hei: entäs ne tämän postauksen kansikuvan pörröiset kaulahuivit ja aamutakit?

Paljastan salaisuuden: kotonaan monet espanjalaiset rakastavat pitää yllään mitä pörröisempiä, pehmeämpiä ja suloisempia kotivaatteita ja tohveleita. Ehkä se on sittenkin näistä kaikista se espanjalaisin juttu!

Mitä mieltä olette: kuulostiko espanjalaisilta muotijutuilta, vai oletko bongannut näitä muuallakin? Ja kertokaa, oliko ikävä näitä postauksia espanjalaisesta muodista ja tyylistä, niin tiedän, kirjoitanko tulevaisuudessa lisää näistä aiheista.


Haluatko pysyä ajan tasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.