Puistot

Gaudín puiston uumenissa – Park Güell -audio-opas

Güellin puisto kimaltelee lukemattomien Barcelona-oppaiden kansissa. Gaudín suunnitteleman puiston värikkäät mosaiikkilaatat ja mielikuvitukselliset talot ovat eittämättä erityisimpiä Barcelonan nähtävyyksistä. Gaudín puisto ei kuitenkaan enää ole yhtä suosittu kuin joitakin vuosia sitten, ja siihen on ihan selkeä syynsä: nykyisin Park Güelliin pitää ostaa lippu. 

Voin kuitenkin sanoa, että omien Park Güell -kokemukseni perusteella aika ennen sisäänpääsymaksua oli aikamoista tungosta: halaustuokiot lohikäärmeen kanssa saivat aikaan tungoksen portaikossa; pahimmassa tapauksessa kiemurtelevalle näköalapenkille kiemurteli myös jono ihmisiä. Joten, vaikka nykyisin Güellin puiston monumenttialue onkin maksullinen, saa alueesta nauttia hieman rauhallisemmissa merkeissä – ja hyvä niin.

Kuunetele Park Güell -puiston salat audio-oppaasta

Uusimmasta äänioppaasta voit kuunnella Güellin puiston tarinan lyhykäisyydessään. Miksi Park Güell -puisto ylipäätään rakennettiin? Mihin tarkoitukseen Gaudí oli suunnitellut puiston eri alueet? Entä mitä kaikkia Gaudín piilottamia symboleita puiston uumenista voi bongata?

Ilmaisen Sagrada Familia -audio-oppaan voi kuunnella suoraan tästä, Soundcloud-sivustolta tai voit ladata sen suoraan puhelimeesi.

Vinkit Park Güell -puistoon

  • Nykyisin Park Güellin peruslippu sisältää sisäänpääsyn puistoon sekä bussikuljetuksen suoraan puistoon Alfonso X -metroasemalta (keltainen linja).
  • Puiston ilmaisella puolella sijaitsevaan Gaudín asuintaloon (nykyisin Gaudí-museo) on erillinen sisäänpääsymaksu.
  • Lippuun tulee päivämäärä ja kellonaika, jolloin lipulla pääsee puistoon vierailemaan. Lippu tulee käyttää puolen tunnin sisällä lippuun merkitystä ajasta.
  • Huomaa, että tällä hetkellä (marraskuu 2019) puistossa on meneillään kunnostustöitä. Jotkin puiston osat eivät ole nähtävissä tai käytettävissä. Tarkista ajankohtainen tilanne Park Güellin virallisilta nettisivuilta.
  • Vaikka Park Güell -puiston maksullinen monumenttialue onkin eittämättä se erikoisin osa koko puistoa, monelle tulee usein yllätyksenä, että puistoa pääsee näkemään kivasti ilman lippuakin. Esimerkiksi Barcelonasta bloggaava Ansku on kirjoittanut blogissaan kokemuksistaan puiston ilmaiselta puolelta. Kannattaa kurkata!

Haluatko pysyä ajan tasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.