Sagrada Familia -audio-opas, kansikuva, kirkko, opastus suomenkielellä, suomenkielinen opas, suomeksi
Kirkot

Kirkko haltuun – Sagrada Familia -audio-opas suomeksi

Sagrada Familia -kirkko on Barcelonan parhaita nähtävyyksiä. Arkkitehti Antoni Gaudín suunnittelema rakennus on upea, mutta sitäkin mielenkiintoisempia ovat kirkkoon liittyvät tarinat ja sen yksityiskohdat.

Kuuntele Sagrada Familia -kirkon tarina audio-oppaasta

Jos kuitenkin ihan totta puhutaan: aina ei vaan jaksa lukea nähtävyyksien pitkiä selostuksia ja historiallisia tarinoita. 

Siksi olenkin koonnut Sagrada Familian mielenkiintoiset faktat ja tarinat kuunneltavaan muotoon suomenkieliseksi audio-oppaaksi. Lyhyessä äänioppaassa olen pyrkinyt esittelemään kirkon helposti lähestyttävästi, omin sanoin ja rennolla otteella. 

Ilmaisen Sagrada Familia -audio-oppaan voi kuunnella suoraan tästä, Soundcloud-sivustolta tai voit ladata sen suoraan puhelimeesi.

Kuuntele vaikka hotellihuoneessa tai matkalla ennen Sagrada Familiassa vierailua.

Jos kuitenkin olet se henkilö, joka tykkää mieluummin lukea, tai haluat esimakua audion sisällöstä, tässä pari mielenkiintoista faktaa Sagrada Familia -kirkosta:

Montako tornia Sagrada Familiassa tulee olemaan sen valmistuttua?

Sagrada Familia -kirkko Barcelonassa, neljä tornia, Gaudín rakennus, rakenteilla, rakennustelineet

Tällä hetkellä (vuonna 2019) kirkon torneista kahdeksan on valmiita. Valmiissa kirkossa torneja tulee olemaan yhteensä 18. 

Tiesitkö muuten, että Sagrada Familian torneilla on kaikilla oma merkityksensä?

Audio-oppaasta selviää, mitä tornit symboloivat. Voin kuitenkin paljastaa, että torneista korkein tulee olemaan 172,5 metriä korkea, ja se on omistettu Jeesukselle. Mutta tiedätkö, mistä Gaudí keksi vetää tornille noin tarkan mitan kuin sataseitsemänkymmentäkaksi ja puoli metriä?

Miksi Gaudí halusi kirkon eri puolten näyttävän erilaisilta?

Sagrada Familia -kirkko Barcelonassa, Kärsimys-seinä, ulkopuoli, julkisivu, karu, simppeli, tasainen, Raamatun kertomus, henkilöt, patsaat, symbolit

Sagrada Familian eri julkisivut kuvastavat Raamatun kertomuksia: Syntymää, Kärsimystä ja Kunniaa. Gaudí halusi välittää kertomusten toisistaan poikkeavat tunnelmat kirkon arkkitehtuurissa. 

Huomaa esimerkiksi, miten erilainen röpelöinen Syntymä-julkisivu on verrattuna Kärsimys-puolen karuun tyyliin.

Milloin rakennuksen tulisi valmistua?

Sagrada Familia -kirkko Barcelonassa, neljä tornia, Gaudín rakennus, yksityiskohdat, valkoinen koriste, ulkoapäin

Sagrada Familia -kirkon odotetaan valmistuvan vuonna 2026. Tuolloin kirkon suunnitelleen arkkitehti Antoni Gaudín kuolemasta tulee kuluneeksi tasan sata vuotta, sillä hän kuoli raitiovaunuonnettomuudessa vuonna 1926.


Lue myös aikaisemmat postaukseni Sagrada Familiasta:


Haluatko pysyä ajan tasalla myös tulevista Barcelona-aiheisista jutuista? Tule seuraamaan It Happens in Barcelona -blogin Facebook-sivua ja Instagramia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.